De eerste groepen!

Andalusia Training Camps is opgericht begin 2019 en de eerste groepen lieten niet op zich wachten. We hebben al wielrenners, triatleten en hardlopers mogen verwelkomen in het prachtige Aracena. Ze hebben allemaal een trainingsstage beleefd die ze niet gauw zullen vergeten! Er werd door al onze atleten bijzonder gedreven getraind en erg genoten van het landschap, de massages, het zwemmeer, het zwembad en het lekkere eten. Voor sommige atleten draaide deze trainingsstage niet alleen om het sporten maar ook om uitrusten en slaap inhalen, alwaar ze ook glansrijk in geslaagd zijn. Hieronder even een overzicht van de avonturen van onze atleten.

De wielrenners werden dit voorjaar het best vertegenwoordigd door een afvaardiging van de Domrenner, Team Siktivity en Tommy. De heren van de Domrenner hielden er een strak tempo op na en legden op de STRAVA- segmenten de lat reeds hoog voor de groepen na hen. Team Siktivity kende echter geen genade en maakte een slagveld in de STRAVA-ranglijsten. Deze hardrijders haspelden elke rit (van gemiddeld 2000 hoogtemeters) tegen 30+ per uur af en men keek niet om… Tenzij voor een colaatje onderweg. Speciale aandacht toch ook voor kanjer Jana Van Steenbrugghe die haar ritjes 100% op kop door de wind wist af te werken.

De resultaten bleven voor Team Siktivity ook niet uit! Teamleider Simon Van Roy behaalde een tweede plaats in de loodzware TriNatura duatlon, Wesley Bellen werd Belgisch kampioen bij de brandweer, Stijn Van Roy timmert rustig verder aan zijn comeback na jarenlange stopzetting van zijn wielercarrière en Nico Janssens won de wielerwedstrijd van Keerbergen!

Na de patsers van Vlaams Brabant, was het tijd voor Tommy uit Utrecht. De mooie man had 1 duidelijk doel voor ogen: GOUD op de Marmotte in de moeilijkste categorie. Tommy loodste zijn 1.90+ lange lijf over elke berg zonder te morren, maalde de kilometers aan mooie tempo’s af en … behaalde GOUD op de Marmotte in een waanzinnige 7:18!

Onze triatleten van Hellas Utrecht bleven niet achter. Ze hebben tijdens hun trainingsstage vooral gefietst daar het weer zodanig ellendig was in Nederland en bij ons de zon (bijna) altijd schijnt. Voor deze grote jongens hebben we enkele extra XXXL fietsen moeten aanschaffen en er was bijna nog een verlengde zadelpen nodig! Maar hun lengte was geen belemmering op de fiets want als lichtgewichten fladerden ze elke berg op en als kers van de taart pakten ze de KOM op het belangrijkste koerssegment van 47km in de omgeving. Daarnaast werd er nog lustig in het meer en het zwembad gezwommen. Er was zelfs nog tijd voor een cultureel uitje naar het kasteel en de grotten van Aracena. Niet moe te krijgen, die beren!

Onze dames Kasia en Renée kwamen hier om een goede uithoudingsbasis te leggen voor respectievelijk triatlon en marathonlopen. Daarnaast was het voor hen een week om lekker te ontspannen en bij te slapen. Ook zij hebben grenzen verlegd, bergen beklommen en pijnlijke spieren laten wegmasseren. Wij wensen beide dames veel succes met het behalen van hun doelstellingen!

Voor ons kon de start van Andalusia Training Camps niet beter genomen worden. We hebben kunnen samenwerken met uiterst gedreven atleten. Het was een plezier om deze kanjers te coachen tijdens hun trainingsweken en een steentje bij te kunnen dragen aan hun fantastische prestaties!