Wil jij wat anders dan fietsen aan de dijk bij 8 graden en wind tegen? Snak je ook naar een zwemtraining waar je een baan voor je alleen hebt? En wat dacht je van hardlopen in de ongerepte natuur zonder vooraf de buienradar te moeten checken?

Als je zin heb in heel wat hoogtemeters, veel zon en natuur dan is dit trainingskamp iets voor jou!

Van 20 tot en met 27 april (VOLZET) 27 april tot en met 4 mei organiseert Andalusia Training Camps een unieke triatlonstage waarin natuur, cultuur en epische trainingen hand in hand gaan.

Deze triatlonweek richt zich tot de gedreven triatleet die haar/ zijn trainingen graag combineert met vakantie. We bieden jullie een evenwichtig pakket aan van zwemmen, fietsen en hardlopen in combinatie met culturele uitstappen en wandelingen door de natuur. Daarnaast mogen de koffiestops en de terrasjes in de pittoreske Spaanse dorpjes zeker niet ontbreken.

PROGRAMMA (*)

Andalusia Training Camps biedt een authentieke ervaring aan waar onze atleten het échte Andalusië ontdekken tijdens het hardlopen, het fietsen en de extra- sportieve activiteiten die we aanbieden. De hardlooproutes zijn grotendeels onverhard en vinden plaats in de volle natuur. Fietsen doen we op een nagenoeg perfect wegdek op verkeersluwe wegen die ons fantastische landschappen garanderen onderweg. Het zwemmen vindt plaats in het plaatselijk zwembad (25m) waar de banen voor onze triatleten gereserveerd worden. Zo kan je gegarandeerd elleboogstoot- vrij genieten van je zwemtraining.

Doelgroep: Deze stage is gericht op triatleten met fiets- en hardloopervaring omwille van de vele hoogtemeters die gemaakt zullen worden. We beperken deze stage tot maximaal 7 deelnemers die indien nodig nog opgesplitst kunnen worden in 2 niveau groepen zodat iedereen op haar/ zijn eigen niveau kan trainen.

Dag 1: We halen je op in de luchthaven van Sevilla en verwelkomen je graag in het prachtige Andalusië! Je zal verblijven in het rustieke driesterren hotel Finca Valbono dat jou rust en optimaal herstel garandeert. Afhankelijk van de aankomsttijd, zullen we vandaag even loslopen op het Keniaans pad vlak bij het hotel of maken we nog een rit van 60km naar Hinojales. Deze route wordt gekenmerkt door rustige smalle wegen die ons kronkelend door de pittoreske witte dorpjes van de sierra voeren.

 

 

 

 

Dag 2: We starten de dag met een frisse duik in het zwembad. Met onze coach aan de kant, wordt een eerste evaluatie gemaakt van de zwemtechniek en kunnen we de zwemtrainingen voor de rest van de week personaliseren. We kiezen voor elke triatleet enkele aandachtspunten uit waar we die stage aan zullen werken.

Na het zwemmen staat er een prachtige fietsrit op het programma. We fietsen naar het middeleeuwse stadje Almonaster La Real waar we de befaamde Moskee bezoeken.

Dag 3: Tijdens de eerste training van de dag, gaan we aan de slag met de aandachtspunten voor het zwemmen. Na de zwemtraining gaan we onmiddellijk verder met het hardlopen en maken we kennis met de prachtige bossen van de Sierra. We beëindigen de training op de hardloopbaan van Aracena waar we aandacht schenken aan stretchen, core en looptechniek.

In de namiddag is het tijd voor cultuur en ontspanning! We bezoeken de befaamde grotten van Aracena en wandelen naar het kasteel, geconstrueerd net boven de grot. We sluiten de dag af met een terrasje.

 

Dag 4: Vandaag is het een hoogdag want we gaan de koninginnenrit rijden! Na een mooie afdaling naar het stuwmeer klim je omhoog naar het dorpje Santa Olalla. Hier start je aan een prachtige lus van 40km door het natuurpark: Parque Natural sierra Norte de Sevilla. Door de hoogtemeters en de vele korte klimmetjes in het natuurpark is deze route zwaar. We hebben een korte (95km) en een lange (135km) variant van deze rit.

Dag 5: ’s Morgens beginnen we met een lange duurloop. Je kan kiezen tussen 15 en 21km. Het Keniaanse pad van de Rebollar loodst ons naar de prachtige weiden van Valdezufre waar we langs de koeien en de Iberische biggetjes rennen. De route is glooiend en leent zich uitstekend voor een fartlek, indien je dit zou wensen.

Na het hardlopen, gaan we actief recupereren in het zwembad.

In de namiddag wandelen we door de overweldigende natuur van de Sierra en stoppen we om te genieten van de omgeving en een lekkere koffie.

 

Dag 7: De activiteiten van de laatste dag hangen af van het vertrekuur.

(*) Het programma wordt aangepast aan de wensen en het niveau van de triatleten. Daarnaast kunnen aanpassingen ook omwille van logistieke redenen noodzakelijk zijn.

Sierra de Aracena

 

Dag 6: De klap op de vuurpijl. We sluiten de week af met een verassing. We geven deze nog niet prijs maar smeer je kuiten (en ketting) alvast in.

In de namiddag nodigen we je graag uit voor een begeleide excursie langs de weilanden van de beroemde toros bravos.

PRIJS: €889

INCLUSIEF:

  • Transfer luchthaven Sevilla- Aracena heen en terug
  • Hotel half pension (kamer voor 2 personen)
  • Huur en afstelling fiets
  • Begeleiding en opvolging tijdens de trainingen
  • Toegang tot het zwembad en de hardloopbaan
  • Extra activiteiten: bezoek grot, kasteel, Riotinto, excursie

OPTIONEEL:

Eenpersoonskamer: + €120

 

INSCHRIJVEN

Klik onderaan op de knop en vul het contactformulier in:

  • Naam en voornaam
  • Fietsmaat
  • Triatlonervaring