Hardlopen

Hieronder vind je voorbeelden van onze hardlooproutes. Elke route kan aangepast worden aan het niveau van de groep.
Tijdens het hardlopen word je door een gids op de MTB begeleid. De MTB’er wijst jou niet alleen de weg maar zorgt er ook voor dat jij tijdens (lange) duurlopen tijdig een bidon krijgt aangereikt. Wij geven je ook graag technisch advies voor een efficiëntere loopstijl.

Valdezufre (17km)

Vertrekkende vanuit de Rebollar, een bekend wandelpad van 4 kilometer, trekken we de velden in. We lopen grotendeels op zachte ondergrond en komen weinig tot geen verkeer tegen. Het verste punt ligt in het dorpje Valdezufre alwaar we door een mooie weide met Iberische varkentjes terug richting Aracena lopen.

Aracena- La Umbría (23km)

Dit is dé duurloop om beter bergop te leren lopen! De eerste 10km zijn heuvelend maar licht dalend. Perfect om opgewarmd aan het tweede deel van het parcours te beginnen. We nemen je mee langs kleine wegjes waar je steile hellingen zal moeten overwinnen. Hoewel het parcours uitdagend is, is het overal goed beloopbaar en atleet- proof.

Los Marines (11km met mogelijkheid tot inkorten tot 5km)

Op 5km van Aracena vinden we het kleine dorpje, los Marines. Het is de ideale route om met atleten van verschillende niveaus toch samen te kunnen trainen omdat je gemakkelijk een stuk kan afsnijden. De route is heuvelend en grotendeels onverhard.

Higuera de la Sierra (13,56km met 219hoogtemeters) 

Een van onze specials, deze route begint op een klein half uurtje rijden van Aracena. We brengen je met de auto naar het dorpje Puerto Moral, gelegen aan het stuwmeer. De route volgt een prachtig heuvelend en onverhard pad door de velden, slingerend langs de rivier tot aan de kleine brug. Daar wacht je de keuze: door naar de top van de berg of terug langs de rivier.

Special Minas de Riotinto (16km of 32km)  

Deze route is de absolute koninginnen-loop van de week. Begeleid met de MTB volg je de rode rivier (Riotinto) vanaf het oude treinstation tot aan Berrocal. De landschappen zijn uniek en de rode rivier die ontstaan is door de oude ijzermijn is indrukwekkend. Je loopt dwars door de oude ijzermijn en ziet landschappen aan je voorbij trekken die veel weg hebben van mars en daardoor ook veel gebruikt worden voor film sets.

Na 16km kom je aan op het verste punt van de route al waar je kan kiezen om opgepikt te worden met de auto, een stuk los te fietsen op de MTB of je marathon benen eens goed te testen en de weg terug te lopen richting het oude treinstation en het begin van de route.