Veel (tri)atleten en wielrenners kiezen Lanzarote, Tenerife, Benicasim, Mojacar of de Algarve voor hun trainingsstage. Waarom zou je dan voor Aracena kiezen? Alle profs trainen toch in Lanzarote of aan de Costa Blanca en die zullen het toch wel weten?

Als topsporter ben ik zelf al naar (de meeste) van bovenstaande gebieden getrokken voor mijn trainingsstages in het verleden. Ik kan dus als ervaringsdeskundige de gebieden en de mogelijkheden met elkaar vergelijken.

Toen het plan ontstond om zelf een trainingskamp op te richten, hadden Fernand en ik onmiddellijk hetzelfde idee: we willen de platgetreden stage-oorden vermijden. We willen een trainingskamp aanbieden dat anders, kleinschaliger en unieker is dan wat reeds gekend is. Geen massa- sporttoerisme maar kleine groepen en een nog spectaculairdere omgeving. Na grondig onderzoek kwamen we uit op Aracena: een onbekend doch prachtig stadje in Huelva, dicht bij Sevilla. Hieronder 6 redenen om je volgende stage bij Andalusia Training Camps te boeken!

  1. Aracena is gelegen in Andalusië dus we hebben hier het hele jaar door het ideale klimaat om te trainen: zachte winters en omwille van de hoogte (700m) nooit te warm in de zomer. 
  2. Zwemmen: naast de twee zwembaden, wonen we vlak bij een gigantisch zwemmeer dat perfect is voor open water zwemmen. Wil je in de zee leren zwemmen? Geen probleem, de kust bevindt zich op anderhalf uur rijden en wij brengen je er graag heen.
  3. Fietsen: Je hoeft hier geen kilometers lang te rijden door de drukte en de auto’s vooraleer je rust en mooie landschappen vindt. Je stapt op je fiets, en de omgeving is onmiddellijk overal verkeersluw. Het asfalt is uiteraard van perfecte kwaliteit. De omgeving: Spaans vlak en elke dag een nieuwe route in een nieuwe omgeving. We fietsen omgeven door kurkbomen, in gebieden waar je urenlang geen auto tegenkomt, geen huis ziet en vergezeld wordt door de prachtige groene bergen van de Sierra. Ooit al eens door een open mijn gefietst? Bij ons kan het! Groene bergen, een open mijn, absolute stilte, natuurreservaten,… We hebben het allemaal.
  4. Hardlopen: Bij ons zal je niet elke dag op een zeedijk hardlopen of elke dag dezelfde route (of een flauwe variant van diezelfde route) rennen. Elke dag kunnen wij nieuwe routes aanbieden: Keniaanse grindpaden, prachtige bossen, rotsige single tracks of een waar maanlandschap in Riotinto. Allemaal mogelijk. Je rent in alle rust en stilte terwijl je geniet van een spectaculaire omgeving. Soms kom je een hert tegen of een familie Iberische varkentjes die met je meelopen. Elke dag anders, elke dag uniek.

5. Je bevindt je in het échte Andalusië, niet in een toeristisch gebied waar je dezelfde mensen als thuis tegenkomt. Wij nemen je mee naar dat waar de Sierra van Aracena voor bekend staat: haar waanzinnig mooie grotten met diepblauwe meren, haar Middeleeuws kasteel, de bekende moskee van Almonaster, natuurexcursies,… Alles is mogelijk.

6. Daarnaast willen we je laten kennis maken met de typische keuken van Andalusië: de setas, de Salmorejo, los pimientos asados,…

Kortom, bij Andalusia Training Camps boek je niet alleen een trainingsstage. Je boekt ook een onvergetelijke ervaring in het authentieke Andalusië.

Authenticiteit, kleinschaligheid en een persoonlijke aanpak. Daar gaan we voor.