Sandra is een voormalig toploopster. Zowel als veldloopster als op de piste behaalde zij nationale en internationale successen. Naast een aantal Belgische titels behaalde Sandra op jonge leeftijd ereplaatsen op Europees niveau.

In 2017 maakte ze de overstap naar de sprint- en kwarttriatlon. Ze boekte in haar debuutjaar reeds verschillende overwinningen.

Sinds 2019 is ze actief in de elite ploeg AD Sevilla, waar ze samen met haar ploeggenoten deelneemt aan du- en triatlons op hoogste Spaanse niveau. Sandra kan zich daarenboven nu al de beste duatleet van Andalusië noemen.

In 2010 behaalde Sandra een master in de bewegings-wetenschappen en de kinesiologie. Momenteel is zij – naast haar sportcarrière – fulltime actief als coach en runt zij samen met haar partner een trainingscentrum voor duursporters in Zuid- Spanje.

Fernand Cools

Fernand begon zijn sportieve loopbaan als turner. Hij behaalde ereplaatsen op landelijk niveau, tweede divisie. Later volgde hij een opleiding tot turntrainer en coachte hij gedurende 3 jaar de jeugdafdeling van zijn club.

Als student was hij op landelijk niveau actief als wedstrijdroeier en als coach van de lichte verenigingsacht. Daarnaast begeleidde hij de roeiers op het gebied van blessurepreventie en gaf hij voedingsadvies.

Op zijn 26ste ontdekte Fernand zijn talent voor het wielrennen. Hij boekte een aantal individuele overwinningen en won samen met zijn toenmalig team de Redbull kop-over-kop ploegentijdrit met overmacht.

In 2018 maakte Fernand zijn overstap naar de triatlon, alwaar hij met rasse schreden vooruitgang boekt.

Fernand was lange tijd werkzaam als verpleegkundige met een specialisatie in voeding. Momenteel is hij voltijds coach en mede- oprichter van Andalusia Trainingcamps.